Arsip Kategori: Basa Sunda

Kumpulan tulisan dalam bahasa Sunda

Carék Paranusa

(Dimuat dina rubrik “Kalam”, Pikiran Rakyat 24 Juli 2017) Carék paranusa téh ku Saléh Dasasmita spk. (1987) mah dihartikeun minangka “basa nagara-nagara séjén”. Ieu istilah kapanggih dina naskah Sanghyang Siksa Kandang Karesian (SSKK). Di dinya antarana disebutkeun kieu: “Lamun dék … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Basa Sunda, Filologia, Peperenian, Tulisan terbit | Tag , , , | Meninggalkan komentar