Nyipta Nu Enya

Nyipta Nu Enya

Barasat!
Burinyay!
lir gelap ngampar na peuting ieu.
Lemah eundeur lir geterna kahariwang
Karasa héabna seuneu nu ngaléntab dada kula.
Kecap-kecap ngaguruh atra karasa,
kecap nu jadi jejer hirup walatra
Kedal sakecap wawakil diri
Merdéka!
Gening…
Eundeurna lemah ieu, héabna seuneu ieu
teu cukup keur ngajurung nangtung,
teu wasa keur medar sila
Kahariwang sok kumalangkang,
kainggis nagri baganti
Pajar, ceuk béja mah merdéka
tapi ceuk rasa rumpa-rampa.

Cianjur, 13 Agustus’08
Ilham Nurwansah

Tentang Ilham Nurwansah

mencoba berfikir global, dengan bertindak lokal.
Pos ini dipublikasikan di Sajak Sunda dan tag . Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s