Halimun Tineung

Halimun Tineung

Cahyaning Cahya sumorot ka nu dicipta,

Halimun
nyimbutan katineung kuring jeung anjeun,
lalakon Dayang Sumbi di Bumi Siliwangi.

mangkakna sinarning alam
ngahibaran pangeusina,
sangkan misukur ka Nu Nyiptana

Halimun
lingsir ti penclut pasir harepan
némbongkeun jatining cicipta Nu Kawasa

nyelecep kana rasa,
a t r a . . . . . . . . .

Halimun
mugya salawasna mawa katingtrim
niiskeun sarwaning kahirupan .

Anging Salira nu baris rumawat
ka sakumna pangeusi dunya.
Ya Robb.

Suku Ciremai,
13 Mei 2010

Tentang Ilham Nurwansah

mencoba berfikir global, dengan bertindak lokal.
Pos ini dipublikasikan di Sajak Sunda. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s