Halimun Tineung

Cahyaning Cahya sumorot ka nu dicipta,

Halimun
nyimbutan katineung kuring jeung anjeun,
lalakon Dayang Sumbi di Bumi Siliwangi.

mangkakna sinarning alam
ngahibaran pangeusina,
sangkan misukur ka Nu Nyiptana

Halimun
lingsir ti penclut pasir harepan
némbongkeun jatining cicipta Nu Kawasa

nyelecep kana rasa,
a t r a . . . . . . . . .

Halimun
mugya salawasna mawa katingtrim
niiskeun sarwaning kahirupan .

Anging Salira nu baris rumawat
ka sakumna pangeusi dunya.
Ya Robb.

Suku Ciremai,
13 Mei 2010

Iklan