Fikmin – Cahaya Oncor

Cihcir mitembeyan muka wanci nu geus ngaganti cangra poé ku peteng. Ciang-ciang silih témpas jeung kuang-kuang. Mangratus bangkong nyurakan dina galengan-galengan. Ngan ukur oncor anu maturan peteng. Petengna haté ieu. Ti jauhna, oncor-oncor patingkaretit dina galengan. ngangkleung. Nyieuhkeun cihcir, ciang-ciang, kuang-kuang jeung bangkong. Beuki deukeut beuki atra. Imut ngagelenyu tina kalangkang tiung bodas nu kasorot cahaya oncor tina leungeun kéncana. “Tétéla, keur kuring éta téh!” ceuk angen. Teu kedal kana létah anu ngadak-ngadak pigeu. Oncor beuki ngadeukeutan. Leuhh… pohara lemesna sora “puntenn..”, cenah. Dibarengan ku rérét jeung rengkuh nu ngajejegan gelenyuna. Ngan ukur kedal sakecap. “Mangga”. Mangga, pikeun liwat. Liwat dina haté kuring. Oncor beuki jauh, cahyana beuki leutik. Tuluy ilang. Baganti ku sora cihcir. Enya. Ukur cihcir.

(2-6-2012)

Tentang Ilham Nurwansah

mencoba berfikir global, dengan bertindak lokal.
Pos ini dipublikasikan di Fiksi Mini Sunda. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s